Boris Moroz (a.k.a Yogi Boris) har en gedigen 15+ års erfarenhet som yogainstruktör och stress coach.

Boris är internationellt utbildad och certifierad yogainstruktör och stressterapeut och har studerat yoga i Sverige, Indien, Italien och i Holland. För att förstå hur kroppen fungerar har Boris även studerat medicinsk vetenskap och fysiologi på Karolinska Institutet i Stockholm. Boris växte upp i f.d. Sovjetunionen och kom till Sverige för ca 30 års sedan och varvade språkstudier på kvällstid parallellt med sin påfrestande karriär som civilingenjör på Ericsson och tvåbarnspappa. Yogan blev räddningen i livet när stressen från vardagslivet blev för stor. Genom yogan kunde han lära sig att förstå sin kropp och att kontrollera sitt sinne.

Boris tycker att det viktigaste syftet med yogan är att förstå sig på sig själv, sitt sinne och sin egen kropp. Tekniken som han lär ut ger de rätta verktygen för självhjälp i olika situationer. Under mörka årstiden fokuserar han på att hjälpa kroppen att hantera Stockholmsmörkret och alla dess negativa effekter.

Boris utgår från Kundaliniyoga men anpassar övningar och metoder utifrån varje individs behov. Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga som består av kroppsställningar, andningsövningar, meditation, mantra och avspänning. Kundalini betyder livskraft och kundaliniyoga handlar om att få igång flödet av energi i kroppen genom att arbeta med dynamiska rörelser och andning.

Förutom yoga så älskar Boris att resa, att laga och äta vegansk mat, att umgås med sin familj och sina vänner och att vara ute i naturen. Han utövar olika sporter såsom kanotpaddling, badminton och ökenvandring och springer också årligen Stockholm Halvmaraton.

Tack vare sin långa erfarenhet och många år av utbildning har Boris ett holistiskt perspektiv på hälsa och hantering av utbrändhet och vill ge tillbaka av sina lärdomar genom att hjälpa andra människor som lider av stress, ångest eller ohälsa.

Välkomna till Yogi Boris klass!