Maria har yinyogaklass hos oss på Stockholm Saltspa på onsdagskvällar.

Maria är en riktig yogafantast som älskar yoga. Varmast om hjärtat ligger yinyogan, som hon har praktiserat dagligen sedan två år tillbaka då hon upptäckte denna fantastiska yogaform.

För Maria är yinyoga balans. Så mycket annat i vårt liv är yang: arbete, vardagssysslor och dynamisk träning. Vi behöver även yin: lugn, vila och återhämtning, och här kommer yinyogan in.

Hennes mål är att undervisa yoga med mycket hjärta och att skapa en trygg miljö med en väldigt tillåtande attityd. Man kan inte göra ”fel” i yoga utan vi möts precis där du är just nu i din kropp. Vi lugnar ner vårt nervsystem och slappnar av på djupet samtidigt som vi gör en passiv stretch. Under passet lyssnar vi på vår kropp och jag guidar i mindfulness medan jag tar upp olika filosofiska teman eller tänkvärdheter.

Maria har yogat främst för lärarna Josephine Selander, Jennie Nilaya Wadsten, Sara von Post och Magdalena Mecweld. Magdalena var en av de första att lära ut yinyoga i Sverige och är en av de ledande figurerna inom den yogaformen idag. Hon har också skrivit den bästsäljande boken ”Vila dig i form med yinyoga”. Det är även Magdalenas populära yinyogautbildningar i Stockholm som jag har gått modulerna 1-3.

Yoga, mindfulness och meditation har förändrat Marias liv och gett henne fantastiska verktyg för att kunna hantera både livets upp- och nedgångar. Yogan ger henne så otroligt mycket och hon skulle helst vilja inspirera hela världen till att yoga.