SALT I OLIKA FORMER

posted in: Uncategorized | 0

Lakritsfestivalen – världens största lakritsfest!

Arrangerades av Tuija Räsänen som äger butiken Choklad & Lakrits i Stockholm.

flyerbildlakrits

Jag och min Modern Lifestyle kollega Malin Tilja samt Marlene, Pernilla och Linda har besökt lakritsfestivalen i Helsingfors under helgen. Det har varit jätte roligt att göra denna resa tillsammans med Malin till mitt andra hem – Finland. Jo, jag är ju halv finsk och lakrits har följt mig under min uppväxt. Lakritsfestivalen har man arrangerat totalt två gånger i Helsingfors och sju gånger i Stockholm.

aichamalin1

Foto på mig och Malin är taget av Felix Frank

lakritsfestivalen

Strax efter 10 på söndagen kom vi fram till lakritsfestivalen, som låg jätte nära Viking Line terminalen där Kari mötte oss för att ta oss festivalbloggare till lakritsfestivalen. Väl på plats möttes vi av Tuija Räsänen och Anette Jonsson som var helt fantastiska värdar och tog hand om oss.

Douglas Spiik

Vi fick medverka på en lakritsmat-workshop i ledning av kocken Douglas Spiik som är aktuell i dessertmästarna på kanal 5. En annorlunda matlagnings upplevelse med lakritssalt.

lakritsfestivalen

 Påhittiga och charmiga texter på lakritsburkar.

lakrits9

Konstverk skapat av barnen Stella och Mia. Eiffeltornet gjord av lakrits.

lakritsfestivalen

Lakritsrötter

Aicha Gaye

Jag hann med lite Yoga också. Känner mig jätte nöjd med resan och det var väldigt kul att se lakrits i så många olika former.

lakritsfestivalen

På bilden ser du Rasmus Ragnarsson som är VD på Haupt LakritsRasmus lovade att jag och Malin fick besöka fabriken efter jul. Någonting att se fram emot!

Leave a Reply