Vi har återkommande meditation i saltrummet, maila oss för mer info.
bildsaltspa instruktör

Mindfulnessinstruktör

Är du nyfiken på Mindfulness? För egen del eller för att kunna hjälpa och inspirera andra?
– Gå en instruktörsutbildning i Mindfulness!
Om du vill diplomera dig till instruktör eller inte
i slutet väljer du själv, du kommer ha lika stor
glädje av utbildningen oavsett!
Genom upplevelsebaserade övningar, diskussioner och reflektionsuppgifter får du en djup förståelse för Mindfulness och hur du kan använda verktygen i ditt liv. Du lär dig också hur du på ett enkelt sätt kan lära ut Mindfulness om du vill det. Du får redskap, övningar och inspiration för att kunna leda egna kurser.

Du måste inte ha erfarenhet av Mindfulness, däremot ett intresse att lära dig om det. Kursen ger kunskap om Mindfulness, forskningen kring Mindfulness, hur stress påverkar kroppen och hur man med enkla verktyg kan reducera eller förebygga negativ stress. Du lär dig också hur du kan använda Mindfulness i vardagen och hur du på bästa sätt hjälper andra människor att lära sig det.

Utbildningen baseras på MBSR-programmet (Mindfulness Based Stress Reduction) utvecklat av professor Jon Kabat-Zinn på Center for Mindfulness, University of Massachusetts.

Efter avslutad utbildning är du, om du väljer att diplomera dig, diplomerad Mindfulnessinstruktör och kan leda kurser i Mindfulness. Diplomering till instruktör innebär att hålla i några övningar och träna sig på hur det skulle vara att hålla kurs.

Diplomering är alltså valfritt och ingår i priset. Nästan varje kurs brukar ha ett gäng som väljer att inte diplomera sig till instruktör.

Fördelar med vår utbildning

Våra utbildningar får alltid väldigt fina betyg och vi tror att anledningarna är flera. Dels får du ett komplett upplägg för en 8-veckorskurs med utförlig beskrivning för varje tillfälle så att du direkt du är diplomerad kan hålla en kurs. Läs mer om det under ”Investering” nedan.

Dels är vi extra måna om att ge varje deltagare så mycket fokus och stöd som möjligt. Vi ser därför till att inte ha för stora grupper på våra utbildningar, något vi menar gör stor skillnad.

Vi är även måna om att du ska känna dig trygg, dels med din roll som instruktör så du kommer att få prova på det i mindre grupper osv, men också trygg i nästa steg, hur du säljer in dig själv (om det är aktuellt). Därför delar vi med oss av all vår erfarenhet kring marknadsföring och försäljning, priser ut mot privatpersoner, företag, saker vi lärt oss på vägen, bra att tänka på osv. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat och en del som vi upplever många saknar.

Väljer du att utbilda dig hos oss kan du känna dig trygg med att du valt en utbildning som ger dig en riktigt bra bas att stå på, du kommer ha verktygen för att på direkten erbjuda kurser. Trygg med Mindfulness grund och verktyg, oavsett om du bara vill lära dig om Mindfulness för egen del eller om du vill kunna erbjuda egna kurser.

Läs mer och anmäl dig på ilivera.se >> http://www.ilivera.se/kurser/instrukt%C3%B6rsutbildningar/mindfulnessinstrukt%C3%B6r-32544758

 

 

 

 

Aktuella kurser 2019

 

Vecka 13 intensiv, Sthlm
Mån 25/3 – Fre 29/3

Läs mer om intensiv-utbildningarna här>>

 

 

Investering

13 500 kr – OBS inklusive moms för privatpersoner, exklusive moms för företag. Anmälningsavgiften är inkluderad i beloppet så totala kostnaden för utbildningen är 13 500 kr. Delbetalning möjlig.

I kursavgiften ingår ett komplett uppläggför en 8-veckors mindfulnesskurs. Varje tillfälle utförligt förklarat med tidsangivelser, förslag på övningar, meditationer och diskussions/reflektionsämnen. Allt du behöver för att kunna hålla en kurs direkt efter din utbildning.

I kursavgiften ingår också artiklar, forskning, material om stress, övningsuppgifter, övningsschema, reflektionsövningar, upplägg för Mindfulnessyoga/medveten rörelse, fördjupningsuppgifter samt tillgång till lyssningsbara meditationer.

Mindfulness räknas som friskvård och är avdragsgillt enligt Skatteverket.

Mer info och anmälan finner du på iLiveras hemsida, se här >> http://www.ilivera.se/kurser/instrukt%C3%B6rsutbildningar/mindfulnessinstrukt%C3%B6r-32544758

 

MEDITATION

Att meditera går ut på att medvetet stilla sinnet, tankeflödet, och vila i det ickedömande vardandet.

Det är en mycket enklare process än vad många tror, som öppnar oss för att lära känna oss själva på ett nytt sätt.puss_yoga

Inom österländsk mångtusenårig visdom menar man att man genom meditation möjliggör kontakt med själens oändliga visdom och den kan vi bara nå via tystnaden. Man kan förklara det som att vi alla är medvetna om att vi kan observera våra tankar, men vilket medvetande är det som kan göra den iakttagelsen? Och vad händer om vi stillar tankarna så vi kan komma i kontakt med detta medvetande, ofta kallat vårt högre jag?

För att uppnå denna tystnad i sinnet använder vi olika enkla tekniker och fokuspunkter och under terminen kommer vi att göra olika meditationer från den yogiska traditionen men även från andra traditioner. Det blir en spännande resa, du får ett litet smörgåsbord av meditationer att välja bland i din vardag.

 

Meditationen har många fördelar:

  • Hjälper oss att utveckla ett neutralt och lugnt sinne
  • Ökar vår förmåga att vara närvarande i nuet
  • Reducerar stress
  • Ökar vår tillit till vår intuition, ofta kallad magkänslan
  • Hjälper oss att bryta oönskade tankemönster och beteenden och ökar vår medvetenhet om våra behov och önskningar
  • Hjälper till att transformera känslor till hängivelse så vi inte längre behöver känna oss som offer under oönskade emotioner
  • Reducerar rädslor så vi kan möta oss själva och världen med medkänsla och kärlek
  • Meditation är för alla! Så vem du än är, vad du än kommer ifrån, erfaren eller nybörjare, så är du hjärtligt välkommen!